Youtube guide for begyndere og tips til øvede

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)

Kender du Youtube? Det tror jeg du gør, men har du nogensinde prøvet at uploade en video til Youtube selv? Det er faktisk ikke så svært, og det kan være flere fordele ved at bruge Youtube, frem for at ligge dine videoer fysisk på din egen hjemmeside.

Hvorfor er det smart at bruge Youtube?

Ud over at det er GRATIS, er der er også andre fordele ved at ligge dine videoer på Youtube:

 • Alle kender Youtube og ved hvordan det virker.
 • Du får ingen ekstra udgifter til diskplads og trafik fra din webhoteludbyder, da dine videoer ligger på Youtube.com og kører derfra. Videoer kan virkelig kræve meget diskplads på dit webhotel og det samme gælder for trafikforbruget. Det kommer du selv til at betale, hvis du ligger dine videoer fysisk på din egen hjemmeside.
 • Du kan nemt integrere en hvilken som helst video fra Youtube på din egen hjemmeside. Selvom videoen ligger på Youtube, kan du nemt vise og afspille den fra din egen hjemmeside.
 • Ligger du dine videoer på Youtube, får du bedre mulighed for at sprede dit budskab, da Youtube kan integreres og deles nemt på mange tjenester på nettet. Hvis dine brugere ser din video, kan de f.eks. nemt dele den med andre på Facebook, Twitter eller deres egen hjemmeside. Ja alt er muligt og det er der et enormt potentiale i.
 • På Youtube kan du lave en god beskrivelse af hvad din video handler om. Hvis du optimerer din beskrivelse og søgeord til indholdet af videoen, kan din video blive fundet på Youtube.com på disse søgeord. Hvis du er rigtig heldig og dygtig, kan din video måske endda dukke og i søgemaskinernes søgeresultater på dine søgeord.
 • Du kan lave din egen kanal på Youtube, som folk kan tilmelde sig til. Det vil sige at du har din egen profil på Youtube som du uploader dine videoer til. Dine brugere kan så tilmelde sig din kanal og modtage en besked hver gang du uploader en ny video.
 • Kvaliteten behøver ikke være dårlig selv om det er gratis. Som du sikkert har lagt mærke til kan mange videoer ses i HD kvalitet. Det kan dine også hvis du gør det rigtigt. Mere om det senere i indlæget.

Hvad kan du bruge Youtube til?

Det er reelt kun din fantasi der sætter grænsen. Men jeg vil lige komme med et par forslag som måske kan inspirere dig:

 • Produktdemonstrationer: Sådan virker produktet eller “sådan bruger andre vores produkter”.
 • Guides: Sådan bruger du vores service eller ydelse.
 • Virksomhedspræsentation: En profil præsentation af din virksomhed.
 • Case stories: Tilfredse kunder der udtaler sig om dine produkter eller services.
 • Begivenheder: Videodokumentation fra din virksomheds begivenheder og events. Det kunne f.eks. være fra foredrag, messer eller lignende.

Det var lige et par skud fra hoften. Det der er så genialt ved Youtube er at alle og enhver kan få succes med det, da det er brugerne der bestemmer hvor populære dine videoer bliver. Hvis du kan lave noget indhold, der skaber interesse eller direkte værdi for din målgruppe, så skal de nok bide på og måske endda sende videoen videre til deres venner.

Sådan kommer du i gang med Youtube

Nu skal du i gang ikke? 🙂

Det er ikke så svært at komme i gang. Du skal som altid med nye tjenester på internettet, lige bruge lidt tid på at sætte dig ind i hvordan du arbejder med tingene. Youtube er ingen undtagelse, men hvis du har fået blod på tanden, kan du hurtigt finde ud af hvordan det virker. Jeg vil lige give dig et par råd med på vejen:

 • Start med at oprette en konto. 🙂
 • Jeg vil foreslå at du optager dine videoer i en opløsning på 1280 * 720 px, så kan de nemlig ses i widescreen og samtidig opnår du HD kvalitet.
 • Husk at dine videoer ikke må være længere end 10 minutter pr. stk. Har du brug for mere, kan du lave flere videoer og “sætte dem sammen” ved hjælp af playlists (afspilningslister).
 • Når du laver dine videoer, så husk at brande din virksomhed eller din person i videoerne. Det kan du f.eks. gøre i starten eller slutningen af videoerne, med logo og link til din hjemmeside, Twitter profil eller noget helt tredje.

Herunder kan du se et eksempel på hvordan en Youtube video nemt kan integreres på en hjemmeside (eller blog). Videoen er samtidig en guide til hvordan du producerer dine videoer i HD kvalitet til Youtube med Camtasia Studio. Som jeg tidligere har beskrevet, er det et super godt program til optagelse fra skærm. Videoen kommer her (engelsk):

Håber du kunne bruge denne guide til at komme i gang, eller som inspiration til hvad du kan bruge Youtube til. Har du flere tips eller fordele ved Youtube, så del dem endelig med os alle via kommentarerne.

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Youtube guide for begyndere og tips til øvede, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Kommentarer (9)

 • Bjørn Johansen

  Hejsa,
  Tak for et interessant indlæg. Specielt information om CamStudio var guld værd, da jeg skal bruge sådan et program til mit webshow på http://www.bedrebusiness.dk (som bliver uploaded til YouTube og så embedded på min hjemmeside.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  27-01-2010 at 21:59
 • Henrik Andersen

  @Bjørn
  Tak for det. Jeg er glad for det kan bruges.

  God fornøjelse med videoproduktionen. 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  27-01-2010 at 22:02
 • Claus Valgren

  Tak for et fint indlæg samt video. Nu har jeg så på din opfordring købt version 7. Jeg burde føle mig hjemme i video produktion da jeg havde det som speciale på 4 semt. som MMD 😉 – men det er godt nok lang tid siden nu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  03-08-2010 at 12:30
 • Henrik Andersen

  Selv tak Claus.

  Camtasia Studio burde enhver kunne lære på forholdsvis kort tid. Med din baggrund, får du nok ikke svært ved at lave gode videoer 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-08-2010 at 12:51
 • Bjarne Overgaard

  Hej!
  Tak for en supergod blog.
  Jeg er i forbindelse med en udvidelse af mit gamle firma ved at lære om mulighederne for at udnytte video og YouTube.
  Købte en nyt webcam (Creative HD 1080p). da jeg bl.a. ville lave nogle brugervejledninger til mine beregningssystemer ved at optage vioer af diverse funktionalitet direkte fra skærmen.
  Det bliver en for dårlig kvalitet synes jeg – hvad er det bedste at gøre?
  Håber at høre fta dig
  BO Consult ApS v. Bjarne Overgaard
  PS.: God Weekend!

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  23-03-2012 at 08:42
 • Henrik Andersen

  Hej Bjarne
  Mange tak 🙂
  Jeg kan anbefale Camtasia Studio til skærm optagelse, og så gælder det om at optage i en god opløsning, så kvaliteten bliver god. F.eks. i en skærmopløsning der hedder 1920*1080 (16:9).
  mvh
  Henrik

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  23-03-2012 at 09:43
 • Rene

  Godt indlæg, fed blog. Det er super fedt at lave video og arbejder med promoveringen online. Jeg har været med til at lave en del klip heriblandt en profilvideo for mit tidligere arbejde og en sjov animationsvideo for Jydsk Emblem Fabrik A/S i Malling ved Aarhus http://youtu.be/QFf7p9-T_8c

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  16-05-2014 at 00:13
 • Celina

  Tusind tak
  Jeg starter snart en youtube kanal så det vil være til meget hjælp. MEN jeg kan simpelthen ikke finde på hvad min FØRSTE video skal handle om. Jeg har mange ideer til alle andre videoer men Please hjælp mig med hvad min FØRSTE video på youtube skal handle om. Jeg ville blive meget glad hvis i svare på denne kommentar ❤️

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  17-10-2016 at 08:13
 • Henrik Andersen

  Hej Celina
  Jeg vil foreslå at du går i gang med nogle af de videoer du allerede har ideer til. Så kan du altid se hvilken video der skal være din “velkommen til min kanal” senere.
  mvh
  Henrik

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  17-10-2016 at 08:27

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive synlig.