Meta keywords er ikke vigtige

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Hvad der har været kendt i SEO kredse i lang tid er nu netop blevet officielt. Meta keywords betyder intet i forhold til søgemaskineoptimering.

Søgemaskinen Google bedømmer alverdens hjemmesider på indhold og ikke faktorer som keywords der ikke er synlige. På grund af massivt brug af keywords uden relevans i forhold til sidens indhold, besluttede Google for længe siden, at keywords ikke skulle have nogen effekt overhovedet.

På Google Webmaster Central Blog kan du se videre beskrivelser (og en video med Matt Cutts) i artiklen: “Google does not use keywords meta in web ranking“.

Det er dog ikke nødvendigvis en grund til at holde op med at bruge meta keywords. Hvis du altid tænker på dine keywords i forhold til indholdet på dine sider på dit website, så kan det stadig være en god idé at putte 1-5 keywords ind. Det kan det fordi:

  • Indsatsen er meget lille. Du har allerede optimeret dit title tag i forhold til de vigtige nøgleord på den pågældende side ikke? Derfor kræver det ikke meget at putte 1, 2 eller måske op til 5 keywords ind i meta keywords feltet.
  • Meta keywords har så vidt jeg ved stadig betydning i andre søgemaskiner end Google. Hvem ved måske er der en af disse søgemaskiner der overtager herredømmet inden for søgemaskiner en dag, og så er det jo godt at være forberedt.
  • Det er usandsynligt i følge Google selv, men det kan også være at de ændrer holdning til meta keyword tagget en dag, og pludselig tager det med i bedømmelsen af sider igen.

Derfor kan det næsten ikke betale sig at lade være med fortsat at bruge meta keyword tagget, men vigtigt i forhold til dine siders placering i Googles søgeresultater er det ikke, og har tilsyneladende ikke været det i lang tid.

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Meta keywords er ikke vigtige, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive synlig.