5 grunde til du skal på Twitter

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)

Jeg skrev engang en Twitter guide for begyndere. Det gjorde jeg nogle måneder efter jeg selv var kommet på Twitter, og havde fundet ud af hvad jeg kunne bruge det til.

Dags dato har jeg været på Twitter nogle år – og har gjort mig nogle flere erfaringer om hvad Twitter har af værdi for mig – og ikke mindst hvad det kan bruges til.

Bad du mig om at vælge mit favorit tool på internettet, så vil Twitter være svaret – også selvom Google lige har lanceret Google+. Nu vil jeg fortælle dig hvorfor i de næste 5 afsnit.

1. Jeg udvider mit netværk via Twitter

Jeg er ikke ret aktiv offline. Det vil sige at jeg i forhold til mange andre ikke møder så mange nye mennesker via forskellige erhvervsarrangementer, messer m.m. Det har jeg det egentlig ok med, for jeg foretrækker at sidde her bag skærmen. Jeg har egentlig tit sagt til mig selv at jeg skulle mere ud, men det er aldrig rigtig blevet til noget.

Der er også en anden væsentlig grund til at det stadig forholder sig sådan. Siden Twitter kom frem, og jeg begyndte at bruge det, har jeg udvidet mit netværk betragteligt. For mig har det betydet, at jeg blot ved at følge de mennesker jeg synes er interessante og dygtige på et bestemt område, har fået opbygget et rigtig godt tillidsforhold til disse mennesker.

Det er ganske få af dem jeg har mødt i virkeligheden. Det er heller ikke alle jeg har været ret meget i dialog med. Fælles for næsten alle dem jeg følger, er at jeg gennem tiden har lært lidt om dem som personer, fundet ud af hvad de er dygtige til, hvilke projekter de arbejder på og meget mere.

Hvis jeg en dag har brug for et godt råd eller en samarbejdspartner på, en for mig ukendt opgave, så ville jeg ikke tøve med at kontakte en fra mit Twitter netværk.

Kort sagt: Jeg har aldrig haft nemmere adgang til kompetencer, kolleger, potentielle kunder og generelt bare flinke mennesker end jeg har via Twitter.

Når jeg så en dag har muligheden for at møde nogen af disse personer i virkeligheden, har jeg allerede et godt kendskab til dem og kontakten kan skabes langt nemmere.

2. Jeg bliver klogere på Twitter

Hvis jeg skal forsøge at sammenligne Twitter universet, som jeg ser det, med noget mere almindeligt, så er Twitter min skole. Twitter er stedet jeg går hen for at lære. For at være blandt skønne mennesker. Mennesker jeg selv vælger. Dem jeg vælger at følge er mine lærere, inspirationskilder og sparringspartnere.
Bevares. Der er også et par stykker der bidrager til frikvarteret. 🙂

Twitter er uden sammenligning den bedste skole jeg nogensinde har gået på. Og jeg har de bedste lærere. Jeg vælger dem jo selv, så hvorfor skulle det ikke være de bedste?

Har du nogensinde tænkt på Twitter på denne måde? Kunne det ikke virke for dig på samme måde?

Du ved sikkert hvad du interesserer dig for, og hvad du er dygtig til. Dyrk emnet på Twitter. Følg guruerne. Vær hjælpsom. Spred god karma og lad dig rive med. Det er pokkers motiverende når du finder de rigtige folk at følge. Endnu mere motiverende er det, når du begynder at kunne bruge det du har lært i din egen forretning eller i dit liv generelt.

3. Jeg får hjælp på Twitter

Når jeg sidder og bøvler med en konkret problemstilling, så er det nemt og hurtigt at skyde et spørgsmål afsted på Twitter. Det er sjældent der ikke kommer svar med det samme. Og folk er meget hjælpsomme. Hvis ikke de har løsningen til dig, så får du tit en henvisning til en hjemmeside eller en person. Det er fantastisk og utrolig brugbart.

Husk at det kun virker hvis du også selv forsøger at være hjælpsom når du kan. Hvis du kun tager uden nogensinde at give, så kan du ikke forvente at hjælpen altid vil være der.

4. Jeg bliver eksponeret/brandet via Twitter

Siden jeg kom på Twitter, har jeg delt alt det indhold, som jeg mener kan have værdi for dem der følger mig. Det gælder både mit eget, men i høj grad også andres indhold. En blanding af mit eget og andres indhold, inden for de emner der interesserer mig, har givet mig tæt på 500 followers i skrivende stund. Hver gang jeg tweeter ryger det altså ud til små 500 personer.

Hvis mit indhold er godt, så er der altid flere der retweeter (genudgiver) mit indhold, sådan så det også rammer andre end dem der allerede følger mig. Det gør at jeg hele tiden har mulighed for at ramme bredere, få flere followers og ikke mindst få fortalt hvem Henrik Andersen er og hvad han kan. 🙂

Jeg kan fortælle dig at det virker. Jeg har fået en langt større kontaktflade via Twitter. Jeg har også fået nye kunder via Twitter. Det bedste er dog alle de nye potentielle kolleger og ligesindede.

Èn ting er sikkert. Der er mange flere der kender mig nu i forhold til før jeg var på Twitter.

Det kunne også ske for dig. 🙂

5. Jeg får nyheder først via Twitter

Det er sjældent jeg ser nyheder på TV, lytter til radioavisen eller læser aviser (i papirform). Min suverænt største kilde til nyheder er internettet. Det gælder både branche relaterede nyheder og alt andet.

Twitter er ikke noget nyhedsmedie, men det er fantastisk til at sprede nyheder hurtigt. Nyheder med kød på spredes lynhurtigt via Twitter få minutter efter de opstår. Twitter er dermed ofte stedet, hvor jeg bliver gjort opmærksom på når der er en nyhed. Det er ikke på Twitter jeg læser detaljerne, men det er på Twitter jeg bliver gjort opmærksom på nyheden.

Du skal ikke være bange for at gå glip af noget vigtigt hvis du er på Twitter. Er nyheden interessant nok, kan du næsten ikke undgå at opsnappe den som én af de første.

Det er der rigtig mange eksempler på. F.eks.

 • Flyet der måtte nødlande på Hudson River: Der var en person der filmede (eller tog billeder af det) mens det skete og det gik verden rundt på få minutter via Twitter.
 • Osama Bin Ladens død: Da Amerikanerne gik til angreb på Osama’s skjulested, spredte nyheden sig på Twitter med lynets hast.
 • Lanceringen af Google+: Pludseligt blev de muligt at komme på Google+ via invitationer fra andre. Det skabte en enorm hype på Twitter i løbet af ganske kort tid.
 • Listen er uendelig: Kom gerne med flere eksempler i kommentarfeltet. 🙂

Afsluttende ord – og hvad så nu?

Twitter er stadig ikke så udbredt i Danmark, og jeg begriber ikke hvorfor. Jeg synes du skal give det en chance hvis du kan se nogle muligheder i nogen af ovenstående 5 punkter.

Du skal blot huske at det ikke kommer fra den ene dag til den anden. Det er noget du skal have lidt tålmodighed med og opbygge over lang tid. Pludselig vil du også kunne se værdien i det. Det føler jeg mig overbevist om.

Så jeg synes du skal smutte over på Twitter og oprette en konto. Hvis du allerede har en så giv det en chance mere.

Du kan jo starte med at følge mig på Twitter. Det kan du gøre her: http://twitter.com/#!/henrik_andersen

Har du kommentarer, flere tips eller ideer, så vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet.

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om artiklen? Giv en vurdering herunder:
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)
5 grunde til du skal på Twitter, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Kommentarer (21)

 • Nils Eriksen

  Fantastisk fornuftig læsbar tekst for ikke teknik nørder som os gamle i gårde!.

  Jeg har shared artiklen på min tweeter i håb om at nogle private venner kan se lyset i twitter for deres forretning. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 16:02
 • Henrik Andersen

  Mange tak Nils

  Ja jeg har også forsøgt at dele det på Facebook i håb om at nogen læser det der.

  Dem indlægget rammer på Twitter er jo nok allerede på Twitter, men det kan jo være de kan komme med endnu flere argumenter 😉

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 16:05
 • Brian Reinhold Jensen

  Fem rigtigt gode grunde, jeg giver dig lige et tweet og en FB-share 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 16:33
 • Henrik Andersen

  Mange tak Brian.
  Det er jeg glad for.

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 17:02
 • Christian Jessen

  Det er jo nogle super gode grunde. Jeg kan så tilføje, at udover at få nye kontakter (primært professionelle) har jeg også “holdt kontakt” med en masse kontakter som jeg møder til diverse meetup’s rundt omkring. Det hjælper utrolig meget når man skaber et nyt netværk fra bunden i en ny by / nyt land.

  Jeg foretrækker altid at tilføje professionelle kontakter på Twitter; det gør det nemt at man lynhurtigt kan kontakte dem via DM eller mention – og man får 90% af gangene hurtigere svar end via email. Det har også hjulpet mig til at finde nye samarbejdspartnere, events og meget mere.

  Hvis man flytter til et nyt land / ny by, og forsøger at starte forretning, vil jeg helt klart anbefale at man bliver aktiv på Twitter; specielt hvis det er i tech-miljøet. 😉

  Tak for et godt indlæg – bedste hilsner fra Chile
  – Christian Jessen

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 18:58
 • Mogens Møller

  Hej Henrik

  Rigtig fint indlæg. Forhåbentlig får det overbevist nogle spændende nye mennesker til at komme i gang på Twitter.

  Især de to første punkter (Udvid netværk og Bliv klogere) er de primære årsager til jeg også er på Twitter hver dag.

  Som vi twittede om tidligere, så har Twitter faktisk erstattet min RSS-reader, som ikke læses længere – hvert fald meget sjældent. Er indholdet spændende nok skal der nok være nogle der Twitter om det 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 20:19
 • Henrik Andersen

  Christian:
  Ja mine kontakter er også over 90% professionelt, og det har jeg det fint med.

  Min nysgerrighed for jeg stillet på Facebook, som jeg tit sammenligner med sladderblade. Det er bare ikke de kendte, men dem du kender det handler om 🙂

  Mogens:
  Tak for det. Ja jeg har slet ikke haft en RSS reader åben i meget længe. Over 1 år tror jeg. Jeg bruger Twitter, aNyhed og det nye Amino Buzz til at opfange seneste nyt.

  Det er mere end rigeligt og fungerer fint for mig. 🙂

  Fordelen ved det er også at du får de mest hypede nyheder og events. Det som andre brugere også synes er godt indhold eller gode nyheder. Det kan jeg godt lide.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 20:25
 • Michael Østergaard

  Rigtig godt indlæg, Henrik.

  Super fedt metafor i punkt to med skolen 🙂

  Jeg var ekkoers også begyndt at droppe rss, men ned reeder til iPad eller Mac, så er feeds blevet sjovt, nemt og hurtigt at bladre igennem. Min strøm er meget aktiv på twitter, så overser meget.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 21:54
 • Henrik Andersen

  Tak Michael 🙂

  Jeg bruger udelukkende min HTC Desire ved siden af en almindelig computer, så det er endnu ikke aktuelt (igen) for mig med RSS.

  Men verden kan forandre sig forbandet hurtigt – især i online verdenen, så jeg vil da ikke udelukke at RSS kan vende tilbage. Ej heller at jeg kunne blive iPad ejer en dag 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  04-07-2011 at 21:58
 • Morten Vium

  Hvor er det sandt altsammen!

  Det er virkelig godt ramt, at Twitter er den bedste skole.
  Det er farligt for os studerende, for man bliver ikke særligt motiveret til at tage til forelæsninger, når man lærer 10 gange så meget ved at sidde derhjemme og følge sin Twitter-strøm fyldt med råd og gode artikler.

  Desværre er det endnu ikke muligt at læse Cand.Twit 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 03:38
 • Henrik Andersen

  Tak Morten.

  Uddannelser er stærkt overvurderet efter min mening. I hvert fald IT uddannelser.

  Sidder lige og tænker tilbage på min skoletid. Føj hvor var det kedeligt og det hele synes nytteløst, når jeg tænker over hvor mange år der er brugt på uddannelse, og på hvor lidt af det jeg bruger i dag. 🙂

  Så stort og hvidt er det nu nok ikke, men jeg kan sagtens se problematikken. Er man først fanget af et eller andet online relateret emne, så lærer man det bedst ved at springe ud i en masse forsøg på egen hånd og ved at lære af guruerne inden for emnet.

  Tak for kommentaren og ha’ en dejlig tur til Athen 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 07:00
 • Michael Østergaard

  Det var så lidt, Henrik 🙂

  Holder min bladren i mine feeds udelukkende til iPad’en – også selvom Reeder fåes til Mac. Det er mere behageligt at sidde tilbagelænet i sofaen med iPad’en – måske mens fruen ser et eller andet (knap så interessant). Reeder kombineret med Instapaper, så har man værktøjerne til de gode indlæg i orden 😀

  Ellers har jeg lavet 3 lister på twitter, der hjælper mig med at holde et bedre overblik over de folk, der siger noget fedt og interessant. Gad dog godt at kunne sortere endnu mere i tweetdeck – jeg er nok bare krævende 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 07:21
 • Henrik Andersen

  Ellers er der jo også muligheden for at gemme sine favorit tweets eller at trykke unfollow på dem der “støjer” mere end hvad godt er.

  Men jeg kan sagtens følge dig. 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 07:24
 • Michael Østergaard

  Helt enig, Henrik 🙂

  Jeg tror mit “problem” ligger i, at jeg følger 2 typer/interesseområder. Henholdvis elektronisk musik og webdesign/udvikling.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 07:36
 • Henrik Andersen

  Okay. Ja det “problem” har jeg ikke.

  2 Twitter profiler kunne måske også være en mulighed 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 07:44
 • Daniel Svane Handberg

  Hej Henrik!

  Tak for et rigtig lækkert indlæg! I begyndelsen var jeg selv meget svært skeptisk overfor Twitter, men efter at have brugt det i lang tid efterhånden, kan jeg kun nikke genkendende til alle de punkter du har listet i dit indlæg her. Jeg har delt det rundt på de netværk jeg er aktiv på, for folk bør virkelig få øjnene op for Twitter.

  Jeg skrev i øvrigt tilbage i marts, et indlæg om hvordan man let kan kombinere sine Twitter favourites med sin Google Reader, og derved bruge dét som en form for “read it later”: http://dshandberg.net/2011/03/14/tip-kombiner-google-reader-og-twitter/ – så for mig er Google Reader (og RSS delen i samme) slet ikke død – snarere tværtimod 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 08:07
 • Henrik Andersen

  Hej Daniel

  Tak for det. Det er jeg glad for.

  Rigtig godt tip, til dem der bruger Google Reader på sin iPad eller andre steder. 🙂

  Blot for at klargøre: Jeg erklærer ikke RSS for dødt. Jeg bruger det bare ikke længere som primær kilde til nyheder.

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 08:11
 • Tim Liljendahl

  Hej Henrik

  Hvor har du bare ret i alle dine pointer. Twitter er og bliver det netværk jeg får allermest ud af, og som du påpeger så er folk meget venlige med hjælp, endda uden at de skal have penge på forhånd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  05-07-2011 at 16:17
 • Henrik Andersen

  Tak for det Tim.

  Ja hvis man selv forsøger at sprede god karma, så kan man tillade sig at spørge om mange ting – og få hurtig hjælp.

  VN:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  06-07-2011 at 08:03
 • Nikolaj Mogensen

  Super godt indlæg 🙂

  Især #2 – som studerende på IT universitetet på en linje, der rent faktisk burde beskæftige sig med ehandel dets lige så finder jeg det utroligt at jeg via Twitter og de mennesker jeg følger der lærer så meget mere end skolen nogensinde har kunnet tilbyde.

  Twitter er en fantastisk skole, hvor viden, måske ikke så meget akademisk, men mere praktisk, bliver skudt afsted – helt gratis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  20-07-2011 at 11:59
 • Tina Arnt

  Twitter er super godt til at udvide ens netværk, jeg har fået mange bekendtskaber via twitter og g+

  VA:F [1.9.22_1171]
  God kommentar? Stem her:
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  23-10-2015 at 14:24

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive synlig.